ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το σχετικό έγγραφο....
5ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός...
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών......
Για πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό......

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

Για το Πρακτικό Αξιολόγησης των προσφορών και την Επιλογή Πρακτορείου για την Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Αθήνα της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Σάμης, πατήστε εδώ.

ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ: ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για την Επαναπροκήρυξη Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Αθήνα της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Σάμης πατήστε εδώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ (ΜΑΪΟΣ 2018)

Για την προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου "Avgerinos travel experience", πατήστε εδώ.

Για την προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου "Kouloumplis travel", πατήστε εδώ.

Για την προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου "Marketou travel", πατήστε εδώ.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Το Γυμνάσιο Σάμης υλοποίησε τριήμερη επιμορφωτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου από την Πέμπτη 2 Απριλίου έως το Σάββατο 4 Απριλίου 2015. Στην εκδρομή συμμετείχαν οι μαθητές της Γ? τάξης που εκπονούν το πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής «Το σχολειό μας χθες και σήμερα» μαζί με τις καθηγήτριες Λαμπροπούλου Κατερίνα, Μαρκαντωνάτου Θεοδώρα και Χριστοδουλή Ελένη.

Στη διάρκεια του τριημέρου οι μαθητές βίωσαν μια μοναδική εμπειρία κι «ένιωσαν»  την ελευθερία , όπως την όρισαν τα γεγονότα της Εξόδου.

Να πώς περιγράφουν την εμπειρία τους:

«Επισκεφθήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και γνωρίσαμε από κοντά το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Εντυπωσιαστήκαμε από την Αλυκή της Φοινικιάς και τη λιμνοθάλασσα και παρατηρήσαμε με τηλεσκόπιο σπάνια είδη πουλιών. Ταυτόχρονα κατανοήσαμε το ρόλο της λιμνοθάλασσας στα γεγονότα του Απρίλη του 1826.

Η πιο συναρπαστική εμπειρία μας όμως ήταν η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου. Αφού περιηγηθήκαμε στα ιστορικά μνημεία της Ιεράς Πόλης, στον Κήπο των Ηρώων και την Πινακοθήκη, πήραμε μέρος στην πομπή προς τιμήν των πεσόντων ηρώων κατά την Έξοδο του Μεσολογγίου, φορώντας παραδοσιακές στολές της περιοχής μας. Ήταν πράγματι συγκλονιστική εμπειρία γιατί κατά κάποιο τρόπο μπήκαμε στη θέση τους και νιώσαμε υπερήφανοι για τον Αγώνα και την αυτοθυσία τους.»

 

 

 

Κείμενο: Μιχελής Ευαγγελινός (μαθητής Γ' Γυμνασίου)

Βίντεο: Φιλιππάτος Γρηγόρης (μαθητής Γ' Γυμνασίου)

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ...

     

             

     

     

______________________________