ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το σχετικό έγγραφο....
5ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός...
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών......
Για πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό......

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19.30, παρουσιάζουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, το ντοκιμαντέρ που δημιουργήσαμε στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Το σχολειό μας χθες και σήμερα».

Η ιστορία του Γυμνασίου Σάμης περνάει μπροστά μας μέσα από κιτρινισμένες φωτογραφίες και αφηγήσεις παλιών και σημερινών μαθητών και καθηγητών.

Σας προσκαλούμε όλους να το παρακολουθήσετε, για να θυμηθείτε οι παλιοί και να μάθετε οι νεότεροι!

Για να ??κατεβάσετε?? την αφίσα της εκδήλωσης, κάντε ??κλικ??? στην αφίσα:

                                           

Εκδηλώσεις για Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

                            

Το Γυμνάσιό μας  σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο Λύκειο πραγματοποίησε τις εξής δράσεις στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού:

Στην πρώτη πρωινή ώρα του ωρολογίου προγράμματος  έγινε ενημέρωση στους μαθητές από τους υπεύθυνους καθηγητές των τμημάτων για την νέα αυτή ημέρα και την θεσμοθέτησή της από την πολιτεία. Επίσης, δόθηκε έμφαση στην έκφραση «όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» και υπήρξε ολιγόλεπτη αναφορά σε αυτό.

Στη συνέχεια, οι μαθητές μεταφέρθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων και παρακολούθησαν προβολή που ετοίμασαν καθηγητές με εκτενή ιστορική αναφορά στα φαινόμενα ρατσισμού και χουλιγκανισμού στα γήπεδα. Η προβολή περιελάμβανε μοντάζ από δελτία ειδήσεων, αγώνων, συνεντεύξεων κ.α. Παράλληλα υπήρχαν  εμβόλιμες  παρεμβολές από κείμενα, με τα οποία μαθητές ανέλυαν την παρουσία του χουλιγκανισμού και του ρατσισμού στο χώρο του αθλητισμού, περνώντας παράλληλα μηνύματα κατά των δύο αυτών φαινομένων. Τέλος,  η παρουσίαση έκλεισε με την ανάπτυξη συζήτησης πάνω στον θεματικό άξονα «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» .

Κατόπιν οι μαθητές, αφού προηγουμένως είχαν δηλώσει συμμετοχή σε ένα άθλημα και είχαν κατανεμηθεί σε μικρές ομάδες (ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι) κατευθύνθηκαν στις γειτονικές αθλητικές εγκαταστάσεις και έλαβαν μέρος στις εξής αθλητικές δραστηριότητες:

1.       Τουρνουά Πετοσφαίρισης,

2.       Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης,

3.       Τουρνουά ποδοσφαίρισης (5χ5),

4.       Αγώνας 1000 μέτρων επί ανωμάλου εδάφους,

5.       Δημιουργία αφίσας-κολάζ με αντιρατσιστικά μηνύματα.

Στους αγώνες, για να επιτευχθεί η ευαισθητοποίηση κατά του ρατσισμού, οι ομάδες ήταν μεικτές από όλες τις τάξεις και απαρτίζονταν από αγόρια και κορίτσια. Επίσης, τα μικρότερα παιδιά  του γυμνασίου είχαν υπεύθυνους προπονητές  κάποιο από τα παιδιά του Λυκείου. Στο τέλος βραβεύθηκαν οι νικητές του ανώμαλου δρόμου και οι νικήτριες ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλει, ενώ απονεμήθηκε σε όλα τα παιδιά αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής . Πήραν δε μέρος όλοι οι καθηγητές και των δύο σχολείων στην αρμοδιότητα που τους ανατέθηκε από τους καθηγητές της φυσικής αγωγής, οι οποίοι είχαν αναλάβει την οργάνωση όλων των δραστηριοτήτων της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού.

Δείτε τα ονόματα των νικητών εδώ.

 

Οι μαθητές που συμμετείχαν στη δημιουργία των δύο κολάζ:

Αλυσανδράτου Ελβίρα

Αλυσανδράτου Όλγα

Βρεττού Κωνσταντίνα

Δεπούντη Αικατερίνη

Δεπούντη Μαρία

Δομένικος Νικόλαος

Καβαλλιεράτου Καλλιόπη

Κολαΐτη Μαρία

Μιχελής Χαράλαμπος

Ποταμιάνου Γερασιμούλα

Στανίτσα Φωτεινή

Τζανάτου Αφροδίτη

 

  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φωτογραφίες: Στεφάτου Μαίρη, .... Ιωάννα

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ...

     

             

     

     

______________________________